Inschrijven

Intro

Wil je ook in het ORKZ wonen dan moet je je inschrijven bij de 'introductie-commissie', kortweg Intro. Dat kan je elke donderdagavond om 20:00 doen op kantoor (ingang carport emmastraat 15, eind van de gang rechts, derde deur rechterkant). Dan wordt aan aspirant-bewoners verteld hoe de inschrijving in zijn werk gaat, en wordt er wat meer verteld over het wonen in het ORKZ.

Omdat het lastig is als er steeds mensen komen binnenvallen tijdens dat verhaal wordt om 20:00 uur de deur van het kantoor op slot gedaan, mensen die te laat komen worden niet meer toegelaten. Zorg dus dat je iets voor die tijd aanwezig bent.

 

De brief

Nadat je je ingeschreven hebt wordt je geacht om een brief in te leveren. In die brief kun je jezelf voorstellen, en aangeven waarom je in het ORKZ wilt wonen, en wat je daarvan verwacht. Die brief komt in een brievenmap waaruit nieuwe bewoners gekozen worden door de afdeling waar een kamer vrij is gekomen. Er wordt dus niet gewerkt met een wachtlijst; doorgaans zoeken afdelingen een nieuwe bewoner uit waarvan ze denken dat die bij de afdeling past. Het is daarom erg belangrijk dat je een goed beeld geeft van jezelf en wat je voorkeuren zijn.